[Video] Ste videli to? Nova24TV postaja hišna televizija SD!

0
112

Nismo več Janševi, mi smo hišni medij Socialnih demokratov,” je direktor Boris Tomašič včeraj na novo pozicioniral tržno znamko Nova24TV. Na novinarski konferenci stranke SD se je namreč pojavil zgolj snemalec našega medija – ob čemer pa je treba spomniti, da so konec februarja našemu snemalcu prepovedali udeležbo na tiskovni konferenci, tiskovni predstavnik stranke SD pa je sporočil, da naš medij na dogodkih SD-ja ni zaželen. Karma je res plaža, kot se je izrazil Tomašič.

Ni dolgo tega, ko je stranka Socialnih demokratov  prestopila mejo sprejemljivega v slovenskem medijskem prostoru. Na javno objavljen dogodek – tiskovno konferenco Tanje Fajon – so namreč našemu snemalcu fizično preprečili dostop. Denis Sarkić, tiskovni predstavnik stranke je nato v telefonskem pogovoru dejal, da z naši medijem ne želijo sodelovati. Veliki “zagovorniki” medijske svobode so dokazali, da so v svojem bistvu prav oni zatiralci človekovih pravic. Fajonova se je sicer kasneje opravičila, češ da je prišlo do nesporazuma, a to so bile, kot je v njeni navadi, zgolj prazne besede.

Včeraj se je situacija precej komično obrnila. Stranka SD je namreč ponovno pripravila tiskovno konferenco, na kateri pa se je pojavil zgolj snemalec Nova24TV. “Dober dan spoštovane, spoštovani in hvala da ste se udeležili novinarske konference Socialnih demokratov,” je nadvse vljudno dejal nekdanji minister za kulturo Dejan Prešiček našemu snemalcu.

Edini medij, ki si ga naganjal, za katerega si rekel da ni medij, je potem edini ki pride na tiskovno konferenco,” je komentiral nesrečne poglede Prešička in poslanca Matjaža Nemca voditelj oddaje Kdo vam laže, Boris Tomašič. “Nismo več Janševi, mi smo hišni medij Socialnih demokratov,” je dejal in predlagal, naj nam naslednjič pošljejo vabilo le nam, saj ostali mediji tako ali tako ne pridejo. Nova24Tv je sicer poslala zgolj snemalca, ker ni pričakovala, da bi stranka SD lahko imela kaj pametnega za povedati, beseda je namreč tekla o današnji interpelaciji ministra za kulturo, dr. Vaska Simonitija, kateremu predstavniki SD-ja ne sežejo niti do gležnjev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj