T. Zidanšek za SK: Na najvišjem nivoju odločajo malenkosti

0
129
MELBOURNE, VIC - JANUARY 22: Tamara Zidansek of Slovenia plays a shot during the second round of the 2020 Australian Open on January 22 2020, at Melbourne Park in Melbourne, Australia. (Photo by Jason Heidrich/Icon Sportswire) (Icon Sportswire via AP Images)

Sportklubova ekipa se je tokrat na daljavo pogovarjala s slovensko teniško igralko Tamaro Zidanšek, ki je v tej sezoni znova nastopila v glavnem delu žreba OP Avstralije na WTA lestvici pa trenutno zaseda 97. mesto.

23-letna Tamara Zidanšek je letos v Melbournu obstala v uvodnem krogu, nato pa v Mehiki prikazala dobre predstave in na obeh turnirjih (Guadalajara in Monterrey) zaigrala v osmini finala. V Guadalajari je v uvodnem krogu razorožila tretjo nosilko turnirja Rusinjo Anno Blinkovo, trenutno 60. igralko sveta, v Monterreyju pa izločila Mehičanko Renato Zarazuo.

Tamara bi se rada v tej sezoni znova vrnila na nivo iz leta 2019, ko je zasedala 56. mesto na lestvici WTA in zaigrala na vseh grand slam turnirjih. V Melbournu in Wimbledonu je pred dvema letoma zaigrala tudi v drugem krogu.

S Postojnčanko smo na kratko poklepetali o začetku sezone, posebnostih, ki jih je v teniški svet vpeljala pandemija koronavirusa, in o ciljih za prihodnost.

  • Začetek sezone ja za vami, ste zadovoljni s prvima dvema mesecema in pol v letu 2021?

Vesela sem, da se ponovno igrajo turnirji in da s tem znova dobivam na kontiuniteti. To mi je prejšnje leto manjkalo. Začetek sezone je bil soliden, malo sem se lovila, ampak zdaj vedno bolj prihajam v tisti željen tekmovalni ritem.

  • Avstralija je bila letos zelo posebno doživetje. Kako ste se vsi udeleženci spopadli s karanteno?

Karantena je bila kar zanimiva, ja. Ko smo bili tam, sploh nisem dojela, kako težko je bilo vse skupaj. Avstralska federacija se je potrudila in omogočila izvedbo OP Avstralije, kar je bilo super, pogoji pa so bili zares zahtevni. Mislim, da nisem imela druge izbire, kot da sem pogoje sprejela in iz situacije iztržila največ, kar se je dalo.

  • Je bilo zares tako nevzdržno, kot smo lahko prebirali v medijih?

Kot sem že rekla. Organizatorji so se trudili po najboljših možnih močeh in nam ogomočili igranje. Res je, da bi lahko kar nekaj stvari bolje izpeljali, ampak smo morali v danem trenutku vsi sprejeti ponujene pogoje.

  • Kaj ste počeli po vrnitvi z Avstralije, kakšni so načrti za prihodnje tedne/mesece?

Po vrnitvi sem približno 14 dni trenirala na Ptuju. Zdaj sem končala s turneju v Mehiki in se odpravljam v Miami ter kasneje še v Bogoto. Po teh turnirjih pa se že začne peščena sezona v Evropi.

  • Kakšni so cilji na pesku?

Glavna želja in tudi cilj je, da na pesku razvijem svojo agresivno igro. To bi moralo biti na podlagi, ki sem je bolj vajena, lažje.

  • Kje so še glavne rezerve v vaši igri, kaj vas lahko najbolj približa položaju med top 50 na WTA lestvici?

Mislim, da so glavne razlike v malenkostih. Ko svojo igro pripelješ do nivoja, da lahko tenis igraš z vsemi, pridejo na vrsto malenkosti. To predvsem pomeni več osredotočenosti in pa odločnosti, da slediš svojemu planu. Že vsaka najmanjša napaka v kateremkoli delu obračuno lahko pomeni poraz.

 

  • Kako pomembno se vam zdi, da se v Portorož vrača WTA turnir? Je nastopati doma nekaj posebnega?

Zelo mi je všeč, da so se odgovorni potrudili in pridobili organizacijo domačega turnirja na takšnem nivoju. V karavani nas je kar nekaj punc, ki smo pokazale, da lahko tenis igramo na najvišjem nivoju v svetovnem merilu. Zaslužimo si, da to pokažemo in dokažemo tudi na domačih tleh. Igrati doma je vedno nekaj posebnega. Upam, da se bomo vse dobro odrezale.

Tamara Zidanšek je turnir v Miamiju pričela z odlično predstavo in Rodionovo odpihnila s 6:3 in 6:0. Teniške turnirje WTA in ATP serije lahko spremljate na Sportklubu. Med 22. marcem in 4. aprilom lahko na naših kanalih uživate v obračunih z Mastersa v Miamiju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj