Na letošnji prestižni podelitvi nagrad Best Chef Awards, ki je potekala v Dubaju, so Ani Roš Stojan iz Hiše Franko v Kobaridu podelili naziv najboljše kuharske mojstrice na svetu. Dogodek, ki je zbral več kot 550 kuharskih mojstrov iz 61 držav, je letos potekal že osmič in je vnovič potrdil odličnost slovenskih kuharjev v svetovnem merilu.
Ani Roš Stojan, ki je lani dosegla tretje mesto v kategoriji najboljših kuharjev na svetu, je letos v tej posebni kategoriji povsem izstopala. Poleg naziva najboljše kuharske mojstrice je prejela tudi najvišjo možno oceno – tri nože – s katero skupina Best Chef Awards ocenjuje kulinarične mojstre po njihovih spretnostih in učinku.
Slovenski kuharski mojstri pa so se odlično odrezali tudi v drugih kategorijah. David Žefran iz restavracije Milka v Kranjski Gori je prejel dva noža za vrhunsko strokovno znanje, medtem ko je Luka Košir iz restavracije Grič v Šentjoštu nad Horjulom osvojil en nož za svoj izjemen prispevek na področju kulinarike.
Poleg Roševe, ki je tokrat osvojila prestižen naziv v kategoriji, namenjeni kuharskim mojstricam, je naslov najboljšega kuharja na svetu prejel Rasmus Munk iz restavracije Alchemist v Koebenhavnu, drugo mesto je pripadlo Albertu Adriji z restavracijo Enigma v Barceloni, tretje mesto pa Ericu Vildgaardu z Jordnaer v Gentofteju.
Ocene v obliki nožev, ki jih Best Chef Awards podeljuje na podlagi strogega sistema, poudarjajo mednarodni vpliv in mojstrstvo najboljših kuharjev. Na dogodku je za kulinarično mojstrstvo najvišjo oceno treh nožev prejelo skupno 97 kuharjev, dva noža je osvojilo 177 kuharskih mojstrov, medtem ko je en nož za izjemne prispevke na področju kulinarike prejelo 276 chefov.
Spletno uredništvo