Premier Janša odgovarja bruseljski cenzorki Sophie in’ t Veld: “Video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer!”

  0
  159

  “O svobodi in demokraciji nam ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje. Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo,” je v odzivu poudaril premier Janez Janša potem, ko so na Planet TV razkrili, da je predsedujoča razpravi o medijih in novinarjih v Sloveniji Sophie in’ t Veld, samovoljno umaknila videoposnetek, ki bi razkril dejansko stanje glede svobode pri nas na tem področju.

  “Slovenija ni Bruslju popolnoma nič dolžna. Svojo svobodo in demokracijo smo si pred 30 leti izborili sami,” je bil v svojem odzivu jasen predsednik vlade Janez Janša ter nadaljeval, da se za vladavino prava in svobodo izražanja, za človekove pravice in temeljne svoboščine nekateri borimo in plačujemo ceno že 35 let. O svobodi in demokraciji, zato po njegovih besedah ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje.

  Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno
  “Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo.” Tega nismo dovolili Slobodanu Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti bruseljskim cenzorjem. Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno. “Tudi video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer,” je bil še jasen predsednik vlade.

  Spomnimo. Planet TV je razkril, kaj se je pred dnevi v Bruslju dejansko zgodilo. Za razpravo o medijski in novinarski svobodi v Sloveniji, ki se ga je preko videokonference med drugim udeležil premier Janša, je bilo načrtovano tudi predvajanje videoposnetka, ki bi razkril dejansko stanje glede medijske in novinarske svobode v Sloveniji, in ki predstavlja resničnost, povsem drugačno od tiste izkrivljene, ki jo v tujini v zadnjih tednih in mesecih, širijo tako slovenski novinarji, kot tudi njihovi tuji kolegi ter slovenski in evropski levosučni politiki.

  Vse je pripravljeno! Držimo pesti, da bo sistem sodeloval,” je Jonathan Corner, iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta, več kot uro in pol pred predstavitvijo slovenskega premierja Janše, sporočil predstavniku vladnega kabineta. Corner je še tik pred nastopom Janše ponovno potrdil, da je posnetek pripravljen. Nato je sledil samovoljni umik posnetka s strani predsedujoče Sophie in’ t Veld.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj