Poslanec Bandelli dosegel novo dno: Tako je napadel predsednika Državnega sveta

0
110

“Kovšca, pa toži me, res me ne zanima. Ti si tak kreten, da ga nimaš para. Sramota Državnega sveta RS. Politično pristranska oseba, ki nisi dorasel funkcije, ki ti je bila dana, tudi hvala meni. Prevzamem vso odgovornost za te izjave,” je zapis, ki je v nedeljo zaokrožil preko družabnega omrežja Twitter. Če bi človek mislil, da je ta primitiven zapis napisal kakšen anonimnež, se je uštel. Gre namreč za komentar poslanca iz vrst SAB Marka Bandellija, ki je že večkrat razburjal z nenavadnimi izjavami.

Če bi si kdo mislil, da se je poslanec Marko Bandelli s tem zapisom odzval na komentar, ki se je navezoval nanj, se je uštel. Vmešal se je namreč v dialog med generalnim sekretarjem SAB Jernejem Pavličem in predsednikom Državnega Sveta RS Alojzem Kovšco.

Raziskovalni novinar Bojan Požar je bil tisti, ki je v petek razkril, da več poslancev v zadnjem času kot po tekočem traku dobiva elektronska sporočila domnevne 70-letne upokojenke z imenom “Slavica Purič“, ki udriha čez premierja Janeza Janšo in stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS. Medtem, ko hvali opozicijo in poleg tega dodaja članke, ki so kritični do vlade in vladne politike. Ker je poleg Požar razkril, da viri iz poslanskih vrst pravijo, da glede na to, da Puričeva pošlje po šest elektronskih sporočil na dan, je praktično nemogoče, da bi se šla takšen aktivizem upokojenka, ki ima 70 let. Številni poslanci po besedah Požarja sumijo, da gre za izmišljeno ime in da naj bi se za njim skrival Pavlič. V luči intenzivnega aktivizma, ki naj bi ga izvajala 70-letnica, se je Kovšca odločil, da na enega izmed teh elektronskih sporočil odgovori. Tako je zapisal naslednje: “Spoštovani gospod Jernej, laž in hujskanje nista metodi političnega boja, temveč znak mentalnega razkroja. Sicer vam ime Slavica lepo pristoji…”

Ko mački stopiš na rep …
Zapis Kovšce je očitno Pavliča tako močno razjezil, da je zapisal naslednje: Predsednik Državnega sveta Kovšca je očitno trol laži Bojana Požarja. Ta drugi zapiše laž, predsednik DS niti ne preveri ampak zapiše in s tem blati dobro ime… če je to vloga DS je bolje, da se čim prej ukine in denar nameni tistim, ki ga zares potrebujejo.” Na to mu je Kovšca odgovoril: “Ko mački stopiš na rep, zamijavka. Ste edini Jernej v tej državi, ali…? Mimogrede, kako kaj nošenje mask? Že dolgo se niste zgražali in zahtevali odstopa…”. Pavlič tukaj seveda ni odnehal in je v nadaljevanju zapisal naslednje: “Vi ste primer osebe, ki ni dorasla funkciji, ki jo opravlja žal. Z vašim delovanjem delate škodo državnemu svetu in vsem predstavnikom. Vse dobro”. Kovšca mu seveda ni ostal dolžan in ga je v poduk povprašal, če bo morda dorasel takrat, ko bo pred policisti zbežal v parlament? Morda tedaj, ko se bom z vojsko trolov spravil diskreditirati nekoga z lažnimi obtožbami? Morda tedaj, ko se bom delal neumnega, ko bo moj poslanec zmerjal migrante z golaznijo? Toliko masla imate na glavi, pa delite moralo?,” je bil jasen.

Kovšca , pa tožime, res me ne zanima. Ti si tak kreten, da ga nimaš para. Sramota državnega sveta. Politično pristranska oseba, ki nisi dorasel funkcije, ki ti je bila dana, tudi hvala meni.
Prevzamem vso odgovornost za te izjave.

— MARKO BANDELLI (@BandelliMarko) March 21, 2021

Vmešal se je Bandelli
Kot strela iz jasnega se je v dialog med Pavličem in Kovšco vmešal poslanec SAB Marko Bandelli in zapisal primitiven tvit, ki ga od predstavnika ljudstva človek ne bi pričakoval. Zapisal je namreč: “Kovšca , pa toži me, res me ne zanima. Ti si tak kreten, da ga nimaš para. Sramota državnega sveta. Politično pristranska oseba, ki nisi dorasel funkcije, ki ti je bila dana, tudi hvala meni. Prevzamem vso odgovornost za te izjave.” Na tem mestu je potrebno poudariti, da nihče ne pričakuje, da mora imeti vsakdo enako stališče. Vendarle pa se od nekoga, ki se ima za intelektualca pričakuje, da zna na kulturen način podati kritiko. To, da nekoga označiš za kretena, je naravnost primitivno in nedoraslo.

Ko človek prebere tvit in sliši, da ga je zapisal poslanec Bandelli, ga vse skupaj niti ne preseneti toliko, namreč Bandelli se je že večkrat spustil v neokusne in primitivne besedne spopade. Eden izmed tvitov, ki je v lanskem letu bodel v oči, je nedvomno naslednji zapis: “Veste, resno mislim nekaj. Mene ne moti desnica, če bi z opozicijo bila konstruktivna. Tudi, kdaj malo drugačne ideologije je prav, ker razbije monotonijo politike. Sam..to pri nas NI DESNICA!! To je golazen, uničujoči diktatorski radikalizem. Avtokratska in absolutna monarhija.”

Ej, @TarcaRTVSLO, ko tako radi kažete tvite, dajte še tega. pic.twitter.com/aoZJM94QeY

— Anamarija Mežan (@AnamarijaMezan) March 4, 2021

Ko so na nacionalni RTV ne dolgo tega naredili oddajo na temo sovražnih tvitov, so kot problematične izpostavili le tvite desne tvitosfere, medtem pa so tviti v levi tvitosferi ostali v večini spregledani. Razlog čemu je temu tako, je seveda znan. Vendarle pa je smešno, ker je v isti oddaji sekretar Pavlič pametoval o tem, kako naj bi se blatenje odvijalo na Twitterju, če nisi član vladne klike. Nato pa se po njegovih besedah prestavi vse skupaj na neodvisne portale in se nato diskreditacija vžge. Nedvomno se vidi, da v stranki SAB ne zmorejo samorefleksije lastnih tvitov, ki jih producirajo. Če bi jo zmogli, tega nedvomno ne bi dejal. Naravnost žalostno je, da si predstavnik ljudstva in si drzneš nekoga označevati za kretena, da ga nimaš para ali pa za golazen. Najmanj, kar bi človek pričakoval je, da se Bandelli opraviči. Pa bo to zmogel? Bodo to problematizirali osrednji mediji? Če bi si to slučajno privoščil poslanec na desnem polu, mediji nedvomno ne bi dvakrat premislili glede tega. Še posebej ne, če bi šlo za predsednika vlade.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj