Korejski znanstveniki odkrili eliksir mladosti!

0
135
Foto: Pixabay

Korejski znanstveniki naj bi odkrili “eliksir mladosti”, ki odstranjuje obrazne gubice, revitalizira možgane in uplahnele mišice.

Korejski znanstveniki so razvili pomlajevalno gensko terapijo za človeško kožo, ki bi lahko obrnila proces staranja v nasprotno smer. Eden vodilnih znanstvenikov na tem področju se imenuje Kwang-Hyun Cho, ki deluje v okviru Korejskega inštituta za znanost in tehnologijo (KAIST), in ki naj bi skupaj s svojo ekipo raziskovalcev odkril, kako pomladiti kožne celice. Njihov dosežek naj bi predstavljal revolucionarno formulo za obrnitev procesa staranja, preprečevanje bolezni, ki so povezane s staranjem ter za podaljšanje življenjske dobe. Ko so v laboratoriju prvič uzrli pomlajeno človeško kožo, je bilo to zanje dramatično doživetje. Kot je znanstvenik še navedel pa eliksir v resnici pomlajuje celotno človeško telo, poroča RT

Po njegovem prepričanju se z novim znanstvenim dognanjem odpirajo vrata generaciji, ki bo staranje dojemala kot reverzibilen biološki proces. Postopek se zanaša na uporabo kemične inhibicije in motenj genov za “izklop” molekule, zaradi katere se celice starajo. Raziskovalcem je v laboratoriju uspelo “prebuditi” kožne celice in pomladiti njihovo sposobnost popravljanja ter delitve na novejše različice samih sebe. Rezultati so pokazali, da se je celotna funkcionalnost kožnega tkiva obnovila, koži pa je bila dana zdrava količina kolagena in elastičnih vlaken, posledično pa je bilo tkivo rešeno gub. S to novo tehniko bi lahko kljubovali težavam s kožo, ki so posledica njenega staranja, kot so: suhost, gubice, izguba elastičnosti in tanjšanje.

Ljudje so pripravljeni narediti veliko za svojo lepoto, zlasti kože. (Foto: Pixabay)

Domen Mezeg

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj