Karl Erjavec potopil DeSUS, sedaj ne želi več biti del stranke upokojencev!

0
119

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil, je pojasnil v izjavi novinarjem. Svet stranke je za začasnega vodjo do kongresa izvolil Antona Balažka.

Karl Erjavec je po neuspelem poskusu prevzema vlade in brezupni potezi, ko je Demokratično stranko upokojencev odpeljal in koalicije, DeSUS praktično strmoglavil. Kot prikazujejo rezultati nedeljske ankete Parsifal, je podpora DeSUS-u daleč od dosega 4-odstotnega parlamentarnega praga in je tako rekoč uničena stranka. Načrt globoke države se je tukaj izšel. V prihodnje bo torej potrebna konsolidacija DeSUS, če jo želijo ponovno obuditi od mrtvih.

Mnogo vprašanj se odpira na današnji seji Sveta stranke DeSUS. Že pred javno odločitvijo Erjavca, da bo odstopil, se je govorilo, da bo užival v lagodni službi na Iskratelu pri svojem poslovnem prijatelju Iztoku Puljiću. Kot je v preteklosti razkril informacijo Bojan Požar, naj bi se prav v prostorih Iskratela dobila nekdanja velika sovražnika Gregor Golobič in Karl Erjavec, kjer sta naredila načrt za rušenje sedanje vlade.

Stranka se ne bo konsolidirala s pomočjo tistih, ki so jo potopili
Vedno bolj se dozdeva, da je Golobičev krog namerno zrušil dolgoletno obstoječo stranko na slovenskem političnem prizorišču. Po nekaj mesečnem vodenju Aleksandre Pivec je stranka beležila solidne rezultate v merjenju javnega mnenja, toda v zakulisju jo je rušil nekdanji direktor Slovenskih državnih gozdov Zlatko Ficko, ki pričakuje, da bo na današnji seji ustoličen za generalnega sekretarja stranke.

Luka Perš

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj