[Ekskluzivno] Iz DeSUS izstopil še Tomaž Gantar

0
181

V DeSUS-u vlada pestro dogajanje po odhodu Aleksandre Pivec, prihodu Karla Erjavca, izstopu stranke iz koalicije in odstopu zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja. Slednji je po naših ekskluzivnih informacijah izstopil še iz stranke DeSUS. 

Iz Demokratične stranke upokojencev je po naših informacijah odšel dolgoletni vidni član Tomaž Gantar, ki je do decembra opravljal funkcijo ministra za zdravje.

Kot je znano, je pred kratkim dosedanji predsednik stranke Karl Erjavec – po tistem, ko je pogorel kot kandidat za mandatarja in dobil dobro plačano službo v Iskratelu – naznanil, da odstopa s položaja predsednika in izstopa tudi iz stranke. Po decembru, ko je znova prevzel vodenje stranke, je DeSUS izstopila iz koalicije, kot minister za zdravje pa je odstopil Tomaž Gantar. Po poročanju Požareporta naj bi Gantar računal na funkcijo generalnega konzula v Trstu, članstvo v sedaj opozicijski DeSUS pa bi mu, kot trdijo naši viri, lahko samo škodilo.

Gantar je za STA pojasnil, da odločitev po desetih letih v DeSUS ni bila lahka in v nobenem primeru ne bi želel škodovati stranki. A je po dogajanju v zadnjem času kljub vsemu pričakoval kakšne odločne poteze, da bi se zadeve postavile na mesto. Dogajanje v zadnjem času ga je preveč zaposlovalo in nima več prave volje ali pa energije, da bi deloval na podoben način kot doslej. Zato se je odločil, da gre, je še povedal Gantar.

Tudi Jurij Lep zapušča stranko DeSUS
DeSUS je sicer sporočila, da podpira interpelacijo proti ministru za kulturo Vasku Simonitiju, poslanec stranke Jurij Lep pa se zadnje čase pogovarja z dvema poslancema SMC o ustanovitvi nove poslanske skupine, čeprav menda vsi trije prav tako podpirajo interpelacijo.

Izvršni odbor DeSUS sicer še vedno razpravlja o aktivnostih in kratkoročnih ukrepih za konsolidacijo stranke. Med drugim je pričakovati razpravo o volilnem kongresu, saj je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke. Začasno jo zastopa Anton Balažek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj