DP U18: Rebčeva in Planinškova brez napak, Švec se je oddolžil Križniku

0
201

Na igriščih ŽTK Maribor smo dobili vse četrtfinaliste in četrtfinalistke zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji Petrol U18. V 2. kolu se je poslovil državni prvak do 16. leta starosti Matic Križnik, pri dekletih pa se je končala pot 4. nosilke Maje Radišič. 

V konkurenci deklet se je vseh osem sredinih obračunov končalo po dveh nizih. Najbolj prepričljivo je med najboljših osem napredovala Nika Strašek (ŽTKMB), ki proti Sari Radikovič (TR-KR) ni izgubila niti igre. V četrtfinalu jo čaka obračun proti Brini Šulin (RADOM), ki prav tako ni imela večjih težav proti Hani Bečirovič Novak (ŽTK MB).

Še drugič zapored sta bili zanesljivi 1. in 2. nosilka, Pia Marija Rebec (TC-LJ) in Annika Planinšek (ŽTKMB), ki se bosta za mesto v polfinalu pomerili proti Eleni Plesničar (N.GOR) oz. Manci Lampret (BR-MR). V edinem preostalem četrtfinalnem dvoboju si bosta v četrtek nasproti stali Lija Mumlek (ŽTKMB) in Eva Muller Uhan (TC-LJ). Prva še naprej nadaljuje z odličnimi predstavami v koledarskem letu 2021, medtem ko je druga po Petji Drame zaustavila še državno prvakinjo v starostni kategoriji U16 Anamari Žnuderl (MU-SO).

Pri fantih je bil največ pozornosti deležen ponoven obračun med Žigo Švecem (ŽTKMB) in Maticem Križnikom (TK-CC). Tokrat se je za razliko od dvoboja na prvenstvu U16 zmage veselil predstavnik ŽTK Maribor, ki je dvoboj dobil z rezultatom 6:3 in 6:2. Šveca v četrtfinalu čaka nov zahteven preizkus, saj mu bo nasproti stal 1. nosilec turnirja Lun Obrul (ŽTKMB), ki na poti do četrtfinala še ni izgubil niza, čeprav je proti Jaki Tomažinu (ASLIT) v prvem nizu že izgubljal z 1:5.

Presenečenje je pripravil Nik Miković (ŠD_LTA), ki je z zmago proti 4. nosilcu Aljažu Kirbišu (BR-MB) poskrbel, da bomo v četrtfinalu spremljali obračun dveh igralcev ŠD LTA. Nasproti mu bo namreč stal Nejc Škorjanc, ki je ustavil Tristana Flandra (TC-LJ). Po treh nizih sta si mesto med najboljših osem zagotovila še Žiga Bradaška (TC-LJ) in Sebastian Dominko (ŽTKMB), z 2:0 pa sta bila od svojih nasprotnikov boljša Gordan Fran Mileusnić (ŽTKMB) in Jaka Protič Žakelj (BR-MB).

Trenutno na igriščih ŽTK Maribor potekajo še četrtfinalni obračuni v dvojicah.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj