Dars Bo V Beli Krajini Končno Gradil Hitro Cesto Od Malin Do Metlike In Črnomlja!

0
122

Dobra novica za Belo krajino in njeno povezljivost. Vlada RS je danes dopolnila resolucijo o razvoju prometa, s katero se določa, da je DARS nosilec investicije za izgradnjo HC od Malin do Metlike in Črnomlja na južnem delu Tretje razvojne osi,” je za javnost sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

 

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je za javnost sporočil dobro novico za Belo Krajino, zlasti njeno povezljivost. Kot je navedel, je “Vlada RS je danes dopolnila resolucijo o razvoju prometa, s katero se določa, da je DARS nosilec investicije za izgradnjo HC od Malin do Metlike in Črnomlja na južnem delu Tretje razvojne osi.” “Vsak posameznik potrebuje naložbo v prihodnost in tudi država potrebuje naložbe, ki direktno niso produktivne, vendar je od njih odvisen obstoj drugih ekonomskih enot.”

“Avtocestno omrežje tretja razvojna os, katere namen je dvig gospodarskega razvoja in gospodarske uspešnosti, je projekt, ki bo povezoval regionalna središča Koroške, Savinjske, Zasavja, Posavja in jugovzhodne Slovenije s pomembnimi središči v Avstriji in na Hrvaškem.” se glasi citat iz diplomskega dela Vpliv tretje razvojne osi na jugovzhodni del Slovenije.

“Na Ministrstvu za infrastrukturo si želimo, da bi čimprej prišlo do začetka gradnje južnega dela 3. razvojne osi. Belokranjci morajo imeti enake možnosti za razvoj kot prebivalci ostalih delov Slovenije. Izgradnja osi bo bistveno vplivala na večji gospodarski razvoj, povezanost v jugovzhodni Sloveniji ter posledično na boljšo kvaliteto življenja. Na podlagi resolucije bomo dali Darsu v upravljanje izgradnjo tretje razvojne osi od Malin do Črnomlja in Metlike,” pa je že pred meseci za javnost sporočil minister Vrtovec, ko se je mudil v Beli Krajini na svojem delovnem obisku.

“Okoljevarstvene” organizacije poskušajo nasprotovati uresničevanju izgradnje tretje razvojne osi


Lani pa smo poročali, da so precej težav pri izgradnji tretje razvojne osi, med drugim povzročale prav nekatere nevladne organizacije. Kot primer smo navedli Združenje iz Novega mesta ROVO, ki se razglaša za okoljevarstveno organizacijo in je skušalo uničiti sanje Korošcev o tretji razvojni osi. S svojo tožbo na Upravnem sodišču RS so “želeli odpraviti odločbo o gradbenem dovoljenju za sklop “D –  Gaberke”, ki bi prekinilo več kot 16-letno čakanje Korošcev na pričetek gradnje 3. razvojne osi!” so sporočili z Občine Ravne na Koroškem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj