Joe Biden Prvi Predsednik ZDA V Zadnjih Sto Letih, Ki Je Po Toliko Časa Na Oblasti Še Brez Tiskovne Konference

0
92
Ameriški predsednik Joe Biden se ni odzval na vprašanja o južni meji (Foto: epa)

Po poročanju medijev je novi predsednik Joe Biden po 48 dnevih prisotnosti popolnoma ignoriral novinarje na vprašanje o mejni krizi, ki še vedno nastaja na južni meji z Mehiko.

 

Ko so ga novinarji soočili z vprašanjem o omenjeni problematiki je samo zmajal z glavo in ni rekel ničesar. Poleg tega pa je Biden prvi predsednik, ki je podrl stoletni rekord, saj po 49 dnevih predsednikovanja še ni organiziral tiskovne konference. 

Novinarji so izkoristili priložnost, da ameriškega predsednika Joeja Bidna soočijo s perečim vprašanjem o migrantski  krizi na južni meji med njegovim obiskom podjetja, ki se je med pandemijo koronavirusa trudilo ostati odprto Medtem ko so mu novinarji zastavljali pereča vprašanja, je novi predsednik Joe Biden le nerodna zmajeval z glavo levo in desno, je poročal Breitbart.

Bidenovo tiskovno osebje se je novinarjem večkrat zahvalilo in jih pozvalo, naj zapustijo sobo, medtem ko je ignoriral njihova vprašanja. Nazadnje ko so Bidna zaslišali o tem, če je na južni meji kriza, je odgovoril, da je ni. “To bomo lahko rešili. Po božji volji,” je dejal.

w 56664477

Foto: epa

Na stanje na južni meji se je odzval tudi nekdanji predsednik Donald Trump, ki je prepričan, da se narod “uničuje na južni meji”, medtem ko je bila južna meja v njegovem mandatu v “odlični formi”. “Ko sem bil predsednik, je bila naša južna meja v odlični formi – močnejša, varnejša in varnejša kot kdaj koli prej,” je v izjavi dejal Trump. V nadaljevanju je še pojasnil, da so uspešno končali prakso ujetja in izpuščanja migrantov v skupnosti, zaustavili so azilno goljufijo ter zavrli tihotapce, preprodajalce mamil in trgovce z ljudmi. “Zid bi bil kljub strašnim zamudam demokratov do zdaj zlahka končan in deluje čudovito. Naša država je uničena na južni meji, grozno! “

w 56745356

Foto: epa

Zanimivo je, da je minilo že 49 dni od nastopa položaja predsednika Bidna, vendar še ni organiziral nobene tiskovne konference. Biden je tako podrl stoletni rekord, je namreč prvi ameriški predsednik ki v tako dolgem obdobju po nastopu mandata ni organiziral tiskovne konference. Novinarska sekretarka Bele hiše Jen Psaki je novinarjem v petek povedala, da bo Biden imel svojo prvo tiskovno konferenco šele konec marca.

Sara Rančigaj

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj