Izlet s falconom na Dunaj stal dobrih sedem tisočakov, predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič pa trdi, da bi prevoz z avtomobilom prišel le 150 evrov ceneje od poleta s falkonom?

Slovenske davkoplačevalke in plačevalce je nedeljski izlet Klakočar Zupančičeve na prvi dan leta stal kar 7.352 evrov. Zdaj nas želi predsednica slovenskega parlamenta prepričati, da bi pot z avom stala le 150 evrov manj kot pot z zasebnim letalom.

V opravičilo tej razlagi so povedali, da bi zaradi varnostnih vidikov morali na pot z večimi avtomobili in upoštevati tudi prenočitve, ki so v času novoletnih praznikov bistveno višje.

Iz Ljubljane do Dunaja je 378 kilometrov in za to razdaljo potrebujemo štiri ure. Varnostniki in vozniki so usposobljeni za take poti in nočitve v primeru obiska zaradi ogleda novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov res niso potrebne.

Glede na to, da smo slišali že tri opravičila zakaj je bilo potrebno na Dunaj leteti z vladnim letalom, se kaj hitro lahko zgodi, da bomo v naslednjih dneh slišali še kakšnega.

 

Uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj