Ačimovićev seznam brez “upornika” Mlakarja

0
121

Selektor nogometne reprezentance U-21 Milenko Ačimović je predstavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na Euru 2021, ki ga skujpaj z Madžarsko gosti Slovenija. Med izbranci Ačimovića po pričakovanju ni nekdanjega kapetana Jana Mlakarja.

Slovenijo otvoritvena tekma evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let čaka 24. marca proti Španiji v Mariboru. Selektor Milenko Ačimović bo igralce prvič zbral konec tedna v štajerski prestolnici.

V skupinskem delu Slovence nato čakata še tekmi s Češko (v soboto, 27. marca, v Celju ob 18:00) in Italijo (v torek, 30. marca, v Mariboru ob 21:00).

Reprezentanco v največji meri sestavljajo nogometaši iz slovenskega prvenstva. Na seznamu Ačimovića tako najdemo kar 15 nogometašev, ki si kruh služijo v Sloveniji, vključno s kapetanom Timijem Maxom Elšnikom. Nogometno javnost je zanimalo, ali bo povabilo dobil tudi nekdanji kapetan Jan Mlakar. Napadalec Maribor je lani kot kapetan poslal odprto pismo NZS-ju in javnosti glede dela nekdanjega selektorja Primoža Glihe. Nekdanji slovenski reprezentant je kasneje po odločitvi izvršnega odbora NZS-ja ostal brez dela, Mlakar pa se ni znašel med izbranci Ačimovića.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj