Brazilska Instagram zvezdnica drago plačala za obisk prepovedane plaže na Sardiniji #video

0
26

Brazilka, ki živi in deluje kot vplivnica v Dubaju, se je znašla v središču pozornosti po tem, ko je med počitnicami na Sardiniji obiskala prepovedano plažo. Svoje obiske je dokumentirala in delila na družbenih omrežjih, kar je pritegnilo pozornost lokalnih oblasti in privedlo do denarne kazni v višini 1800 evrov.

Vplivnica, znana po svojih objavah na Instagramu, kjer ima več kot 35.000 sledilcev, je s čolnom prispela do znamenite plaže Spiaggia Rosa. Ta plaža je posebna zaradi svojega rožnatega peska in je del zaščitenega morskega parka La Maddalena. Zaradi ekološke občutljivosti območja je hoja po plaži strogo prepovedana že od devetdesetih let. Kljub temu je vplivnica ignorirala opozorilne table in se sprehodila po plaži, medtem ko je za glasbeno podlago svojih videoposnetkov izbrala pesem ‘La Vie en rose’ Édith Piaf.

 

Njen obisk ni ostal neopažen. Lokalni mediji so poročali o njenem nedovoljenem dejanju, kar je privedlo do hitrega odziva oblasti. Policija je vplivnico izsledila v Dubaju in ji izrekla denarno kazen. Zaradi izkrcanja na prepovedani plaži je morala plačati 300 evrov, dodatnih 1500 evrov pa zaradi nedovoljenega plutja po vodah nacionalnega parka.

Otok Budelli, na katerem se nahaja Spiaggia Rosa, je del zaščitenega območja, kjer je turistom dovoljen le omejen dostop. Lahko ga obiščejo s čolnom, vendar se morajo držati poti za obiskovalce, ki ne vključuje same plaže. Prepovedano je tudi odnašanje peska, kamenja in školjk, saj lahko to povzroči resne ekološke posledice.

Vsako poletje sardinske oblasti strogo nadzirajo območje in izrekajo visoke globe tistim, ki kršijo predpise. Kazni za odnašanje naravnih spominkov lahko dosežejo do 3500 evrov. Lokalni uradniki poudarjajo, da je zaščita naravnih lepot ključna za ohranitev ekosistema in trajnostni turizem na otoku.

Primer brazilske vplivnice služi kot opozorilo turistom, naj spoštujejo lokalne predpise in ohranjajo naravno dediščino. Socialna omrežja so lahko močno orodje za promocijo naravnih lepot, vendar pa morajo uporabniki prevzeti tudi odgovornost za svoje dejanja in vpliv, ki ga imajo na okolje.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj